HBO Creatieve media & Technologie: Minor Trendwatching

HBO Creatieve media & Technologie: Minor Trendwatching

with Geen reacties

In april 2016 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Creatieve media en Technologie op het Saxion te Enschede. Een studie die zich richt op het onderwijzen in vakinhoudelijke, conceptuele, ontwerptechnische en aansturingsmatige kennis en vaardigheden. Dit gebeurd door vakken als grafisch ontwerp, videoproductie, webtechnologie, 3D-animatie, creative teamwork, interaction design, programmeren en innovatie & trends. Naast deze, vaak, individuele opdrachten wordt er per kwartiel een project gevolgd waarbij het bedenken, vormgeven en ontwikkelen van interactieve boodschappen voor een specifieke gebruiker centraal staat.

Als verdiepende minor heb ik de minor ‘Trendwatching’ aan het Fontys in Tilburg gevolgd. Een minor die zich richt op het kijken naar ontwikkelingen in de maatschappij en hoe je deze ontwikkelingen kunt vertalen naar een (bedrijfs)concept/strategie. Hieronder zijn de twee belangrijkste onderzoeken (en eindopdracht voor TCR) te bekijken.

Trendrapport op maat: TCR Vervoer

Coolhuntverslag: The Best way to predict the future is to create it