Culture Builders: Ondernemen met Jorg Ruis op Youtube

Culture Builders: Ondernemen met Jorg Ruis op Youtube

with Geen reacties

Youtube-land: Voor de ‘oudere jeugd’ bekend als de wereld waarin iedereen zelfgemaakte video’s kan plaatsen. Voor de jongste delen van onze samenleving bekend als de wereld van ‘vloggers’. Een ‘vlog’ (video weblog) is een dagboek in de vorm van video. Een blog, maar dan met beeldmateriaal in plaats van tekst.

Langzaamaan ontdekt ook de ‘oudere jeugd’ de wereld van vlogs en zijn er een behoorlijk aantal vloggers die de moeite waard zijn om te volgen. Het voordeel van Youtube in vergelijking met televisie is dat je je kunt abonneren op ‘kanalen’ die jij interessant vind en alleen video’s van deze kanalen getoond worden. Daarnaast kun je ook gemakkelijk doorspoelen of een andere video aanklikken als iets niet zo interessant is als je had gehoopt.

Jorg Ruis (Culture Builders)

Een van die interessante ‘vloggers’ is Jorg Ruis. Jorg Ruis geeft een blik in zijn leven door middel van vlogs, maar maakt daarnaast ook video’s over ‘ondernemen’. Nadat hij 13 jaar in de wereld van startups en internetbedrijven had gewerkt, richtte hij in 2016 ‘Culture Builders’ op. Met Culture Builders helpen ze andere bedrijven een geweldige cultuur te creëren, zodat de werknemers met plezier naar hun werk gaan. In zijn vlogs neem je een kijkje in zijn leven in Amsterdam met zijn vrouw Sanny (Sanny zoekt geluk), zijn rol als vader en deelt hij tips & tricks over zijn leven als ondernemer en hoe ze andere ondernemers helpen.

In zijn laatste vlog deelt hij bijvoorbeeld de vragen die hij met Culture Builders stelt aan een bedrijf om het bedrijf en de persoon beter te leren kennen. Interessant vragen om zelf ook eens over na te denken (op 04:00 min.):

  1. Waarom heb jij deze rol bij deze organisatie?
  2. Welke verandering zie jij in de omgeving van het bedrijf (wat betekend dat zakelijk/persoonlijk voor jou)?
  3. Waar zou je (op het eind van je leven) trots op zijn in deze periode van je leven?
  4. Waar zou je over twee of drie jaar willen staan?

Daarnaast deelt hij ook tips voor apps zoals bijvoorbeeld de ’email hunter’, een app waarmee je makkelijker achter emailadressen van personen bij bepaalde bedrijven komt en linkt hij naar de Masterclass die ze gaan geven in de beschrijving. Een interessante man, met een interessant verhaal en interessante kennis. Bekijk het zelf: