Boeken-club #1: KOBO Clara e-reader

Boeken-club #1: KOBO Clara e-reader

with Geen reacties

Never stop learning! Ik ben gek op lezen en dan voornamelijk in het ‘Paulo Coelho-genre’. Lekkere weg-lees-verhalen met tussen door (onderliggende) levenslessen. Ook boeken als ‘Je hebt wel iets te verbergen’ van De Correspondent en ‘Homo Deus’ van Yuval Noah Harari vind ik heerlijk om te lezen. Als er maar iets te leren valt.

Ik zat al een tijdje te denken aan een e-reader, maar werd tegen gehouden doordat ik bang was om de authenticiteit te missen. De geur van de boeken, het letterlijk om kunnen slaan van de bladzijdes, etc. Toch bleef het ergens kriebelen. Toen mijn moeder haar e-reader liet zien en vertelde over het Kobo Plus abonnement dat ze had ging ik toch over stag.

Kobo Clara HD

Sinds een paar weken ben ik dan ook de trotse bezitter van de Kobo Clara HD. Ik twijfelde tussen de Kobo Clara HD en de Kobo Aura H2O Edition 2 (2017). Ik wilde namelijk wel graag 8 GB (+/- 6000 boeken) opslag, maar wilde ook niet meteen een “vermogen” uitgeven aan iets waarvan ik nog niet helemaal zeker wist of ik het geweldig ging vinden.

 

Ik ging daarom voor de Kobo Clara HD en ben daar nog steeds intens blij mee. Hij lijkt klein, hij is ook kleiner dan een gemiddeld bladzijde van een boek, maar ik ervaar hier geen problemen mee. Je neemt hem hierdoor ook heel makkelijk mee. Hij neemt veel minder ruimte in beslag dan een boek en is ook veel lichter. Daarnaast neem ik hem door zijn formaat ook veel eerder mee naar bed dan een boek en pak ik hem  er ‘s ochtends en ‘s avonds veel sneller bij.

Als je hem uitpakt en aanzet vraagt hij gelijk om te verbinden met een wifi-netwerk. Daarna kun je eventueel inloggen met je Bol.com account. Het voordeel hiervan is dat je via bol.com boeken kunt kopen en deze in je account zetten. Wanneer je op je e-reader op synchroniseren drukt komt het boek daarna automatisch in je lijst met boeken te staan. Daarnaast kun je ook je creditcard koppelen aan de e-reader. Zo kun je ook heel makkelijk op je e-reader zelf boeken kopen.

 

Kobo Plus Abonnement

Ik heb daarnaast nog een Kobo Plus abonnement. Met dit abonnement betaal je €10,00 per maand en heb je daarmee keuze uit duizenden boeken. Dit werkt als een soort leensysteem, wanneer je je abonnement opzet verdwijnen de boeken ook weer uit je abonnement. Ik vind dit abonnement echt heel erg handig. Wanneer je toch niet zo lekker in een boek komt kun je hem ook heel gemakkelijk weer verwijderen en staat hij niet nutteloos in je ‘boekenkast’. Daarnaast kun je als je een boek echt heel tof vind hem als nog in real-life kopen.

Ik heb nu verschillende boeken in mijn ‘bibliotheek’ staan. Dat vind ik ook een groot voordeel van de e-reader; je hebt altijd verschillende boeken bij je. Voor elke stemming een, zeg maar. De ene keer heb je zin om gewoon lekker een roman te lezen, de andere keer wil ik leren over het leven (spiritualiteit) en na mijn wijnles wil ik altijd meer leren over wijn. Ik lees nu bijvoorbeeld de boeken:

Cork Dork van Bianca Bosker (boek over wijn)

De heilige Rita van Tommy Wieringa (roman)

De dingen die je alleen ziet als er de tijd voor neemt van Haemin Sunim (spiritualiteit)

De strijders van het licht van Paulo Coelho (fictie/spiritualiteit)

 

 

Voordelen:

Klein van formaat, handig om mee te nemen

Je hebt altijd verschillende boeken bij je

Buiten lezen is veel makkelijker (je hoeft geen bladzijdes vast te houden)

Als je een boek toch niet zo leuk vind is het minder erg (als je een Kobo Plus abonnement hebt)

Door de verlichting kun je ook makkelijk in bed lezen

 

Je koopt hem hier voor €129,99 bij Bol.com