TERSCHELLING: Uit eten op Terschelling (diner)

TERSCHELLING: Uit eten op Terschelling (diner)

with Geen reacties

Eten! De beste momenten op de dag! Na bijna 3 jaar heb je op een gegeven moment toch je voorkeuren en favoriete plekjes op het eiland om uit eten te gaan.

Ieder mens is anders, proeft anders en heeft (mede door ervaring) andere voorkeuren. In de WSET Level 2 cursus leer je ook over deze verschillen, maar dan met betrekking tot wijn. Je hebt bijvoorbeeld tolerante proevers (houden van sterke, zwarte koffie), gevoelige proevers (drinken koffie met een beetje melk) en heel gevoelige proevers (drinken het liefst thee met suiker).

Zo zit het ook met uit eten gaan: je hebt mensen die graag een zo groot stuk vlees willen met friet voor zo weinig mogelijk geld en je hebt mensen die uit eten gaan en graag (iets) meer geld betalen voor een gerecht met verschillende smaken, texturen en eigenlijk een totale beleving is. Daarom heb ik mijn favorieten opgedeeld in drie subcategorieën; heel gevoelige proever, gevoelige proever en de tolerante proever.

Strandtenten heb ik buiten beschouwing gelaten, omdat deze wisselend (voor diner) open zijn. Er zijn nog steeds een aantal adressen waar ik nog niet ben geweest, als een restaurant er niet tussen staat betekend dat dus niet perse dat ik geen fan ben!

 

Heel gevoelige proever:

De Bras (West-Terschelling)

Restaurant Caracol, maar dan ik een flink groter jasje. Het eten is nog steeds echt heerlijk. Ga voor een verrassings-menu met (halve glazen) wijn arrangement. Bediening laat soms nog iets te wensen over. Als je hier rekening mee houdt, dan heb je een hele fijne avond.

‘t Golfje (Midsland-Noord)

Een idyllisch boerderijtje tussen de weilanden in Midsland-Noord met ongeveer 12 tafeltjes. De totaal plaatje is gewoon echt heel erg tof. Ga ook hier voor een verrassings-menu met (halve glazen) wijn arrangement.

Schylge (West-Terschelling)

Hier ben ik nog nooit geweest, maar deze staat hoog op mijn lijstje. Hotel Schylge ligt aan de wad-kant van het eiland. Je kijkt uit over de jachthaven en de keuken moet fantastisch zijn.

 

Gevoelige proever:

De Zee (West-Terschelling)

Misschien wel mijn favoriet der favorieten. De Zee is een inie-minie restaurantje op West-Terschelling, je hebt meer het gevoel alsof je bij iemand in de woonkamer zit. Het eten is echt geweldig. Ze hebben een kleine kaart en alles wordt klaar gemaakt in een Italiaanse houtoven.

Loods (West-Terschelling)

Loods zit ook op West-Terschelling, maar dan aan de kant van de haven. Je hebt dan ook prachtig uitzicht op alle zeiljachten en boten die voorbij komen. Ze hebben een uitgebreide kaart met gerechten die je op de rest van het eiland niet zo makkelijk vind. Denk aan coquilles, cevice, risotto met parelhoen, etc. Overal wordt net iets meer aandacht besteed (denk in de vorm van pureetjes, schuimpjes, textuurtjes).

Koffiepot (Midsland)

Op Midsland kun je heel lekker eten bij de Koffiepot. Ook hier heb je net even een iets andere kaart dan op de rest van het eiland. Dus geen varkenshaas met cranberry-saus, maar ‘rode biet risotto met geitenkaas beignets’ en ‘salade Niçoise, ei, harico verts, paprika, tomaat, olijven en tonijnsashimi’. Echt lekker eten voor een goede prijs!

Pura Vida (Midsland)

Pura Vida is, zoals ze in Amsterdam zouden zeggen, een ‘hotspot’. Een gezellige plek met oa. bijvoorbeeld sushi bowls en bietenburgers. Lekker eten voor een goede prijs, fijne speciaalbiertjes en vergeet de cocktails niet!

 

Tolerante proever:

De Storm (West-Terschelling)

De beste plek voor als je gewoon even makkelijk en goedkoop uit eten wil. Grote plates met vlees, friet en salade. Ik krijg het meestal niet op. Ook de daghap is hier meestal aan te raden! Wel even reserveren, want ze zitten (zelfs in de winter) bijna altijd vol.

El Mundo (West-Terschelling)

Op het eiland vind je twee tapas-restaurants. Op West-Terschelling heb je El Mundo. Ze hebben allerlei kleine gerechtjes om te samen te delen. Of gewoon om zelf op te eten natuurlijk.

De Reis (Hoorn)

Het andere tapas-restaurant vind je in Hoorn: De Reis. De Reis is een stuk groter dan El Mundo en ook hier vind je allerlei kleine gerechtjes om samen te delen of om voor jezelf te houden.

Rustende Jager (Formerum)

Op het midden van het eiland vin je de Rustende Jager. Een beetje vergelijkbaar met De Storm. Het eten vind ik bij de Rustende Jager alleen net iets beter. Ook hier hebben ze vaak een daghap en zitten ze in de zomer vaak vol. Reserveren is dus handig!