Docu-club #2: Cowspiracy (over de impact van vlees op het milieu)

Docu-club #2: Cowspiracy (over de impact van vlees op het milieu)

with Geen reacties

Door het grote aanbod films, series en documentaires zie je soms het virtuele bos niet meer. In de docu-club delen we tips over interessante documentaires voor op de regenachtige zondagmiddag en/of voor iedereen die ‘s avonds meer wil dan GTST en The Voice. Om met een zak Nibbits on the side te bekijken.

Cowspiracy

Cowspiracy is een documentaire over de invloed van de vleesindustrie op het milieu. Ik ben opgegroeid op een boerderij, een melkveehouderij en was dus echt zeer benieuwd naar deze docu. Ik was zelfs een beetje sceptisch, omdat het ‘boeren-bestaan’ vaak onterecht (vind ik) in een slecht daglicht wordt gezet. Het tegendeel werd echter bewezen en ik ben echt onder de indruk van deze documentaire.

De documentaire wil je aan zetten tot nadenken over het (minder) eten van vlees. Niet omdat het ‘zielig is voor de dieren’, maar omdat de vleesindustrie zo’n gigantische impact op het milieu heeft. De documentaire is soms wat langdradig, maar ze komen wel echt met feiten en mede daarom vond ik hem ook echt heel erg interessant.

Dus, als jij ook vind dat het eten van dieren niet perse zielig is en slablaadjes ook gevoelens hebben, maar wel/of een goed argument zoekt om minder tot geen vlees meer te eten:

https://www.netflix.com/title/80033772

1 uur en 30 minuten