De meest interessante televisieprogramma’s van oktober 2018

De meest interessante televisieprogramma’s van oktober 2018

with Geen reacties

De meest interessante televisieprogramma’s om live (of op ‘uitzendinggemist’ terug) te kijken. Geheel onbewust, maar misschien niet on-toevallig, allemaal van de publieke omroep. Programma’s met diepgang, die je laten nadenken over jezelf en de wereld om je heen. Voor als je meer wilt dan Utopia en GTST.   

De Wereld draait door

“Liveprogramma vanuit Amsterdam met actuele gasten uit de politiek, wetenschap, sport, cultuur en media. Met optredens, opmerkelijke tv fragmenten en Lucky TV.” Voor als je het nieuws van de dag op een interessante en meer diepgaande manier wilt weten.

https://www.npostart.nl/de-wereld-draait-door/VARA_101377717

Maandag t/m vrijdag om 19:00 uur – 50 minuten

Trippers

“Geraldine Kemper, Maurice Lede, Jan Versteegh en Linda Hakeboom maken indringende en schokkende verhalen over jongeren in subculturen van over de hele wereld.” Bijvoorbeeld over het gigantische aantal daklozen in Groot-Brittannië en de ‘nieuwe’ drugs die ze gebruiken, of over de danscultuur van de sloppenwijken in Rio de Janeiro. Niet alleen interessant om naar te kijken, maar ook heel fijn door de fantastisch mooie shots en de muziek.

https://www.npostart.nl/trippers/BNN_101382938

Elke maandag om 21:15 – 50 minuten

Sophie in de mentale kreukels

“Sophie onderzoekt de problematiek rondom het fenomeen burn-out.” Sophie doet onderzoek naar misschien wel een van de meest gehoorde ziekten van deze tijd: de burn-out. Zeer informatief en op interessante manier gebracht. Zit het tussen onze oren of is het een echte ziekte?

https://www.npostart.nl/sophie-in-de-mentale-kreukels/BNN_101380623

Elke dinsdag om 20:25 uur – 45 minuten

Keuringsdienst van Waarde

“Klopt het wat fabrikanten claimen en wat ze ons in reclames verkopen? De verslaggevers van de Keuringsdienst nemen de telefoon ter hand en duiken in de wondere wereld van ons voedsel.” Over hoe het nu precies kan dat kaas in de supermarkt €5,00 euro kost terwijl de hoeveelheid melk die ervoor gebruikt moet worden al meer dan €5,00 alleen kost. Voor als je wilt weten wat er nu eigenlijk echt in je eten zit.

https://www.npostart.nl/keuringsdienst-van-waarde/KN_1678993

Elke donderdag om 20:25 uur – 25 minuten

Tegenlicht

“Tegenlicht is het informatieve programma van de VPRO waarin nieuwe ideeën en trends worden onderzocht binnen de wereld van politiek, economie, sociologie en wetenschap.” Een andere kijk op de wereld waarin we leven. Over de ons wereldwijde plastic probleem, over onze privacy (die er niet meer is) en over nep-vlees.

https://www.npostart.nl/vpro-tegenlicht/VPWON_1250305

Elke zondag om 21:05 – 45 minuten

Zondag met Lubach

“Zeven dagen nieuws in dertig minuten, satirisch geremixt door Arjen Lubach. Met irrelevante verhalen van relevante gasten. Of andersom. Vanuit theater Bellevue in Amsterdam: platte inhoud en diepgravende grappen.” Fantastisch programma als je niet elke dag naar het nieuws wilt kijken, maar wel graag de belangrijkste gebeurtenissen van de week (op satirische manier) wil weten.

https://www.npostart.nl/zondag-met-lubach/VPWON_1250334

Elke zondag om 22:10 uur – 30 minuten