De hemel: Old Amsterdam bitterbal van Kwekkeboom

De hemel: Old Amsterdam bitterbal van Kwekkeboom

with Geen reacties

Ga even zitten. We hebben het hier over bitterballen. Bitterballen, bitterballen met oude kaas! Het is serieus. En het wordt nog beter. Ze kunnen in de oven. Ja, echt, bitterballen met oude kaas, uit de oven!(!). Weet je wel, op zo’n vrijdagavond (of gewoon op een maandag) terwijl het buiten regent, de kaarsjes staan aan, er staat een rood wijntje naast je en waar heb je dan zin in? Juist, deze ballen uit de oven.

Het was even zoeken (lees: ongeveer 12 keer de vriezer in de supermarkt van links naar rechts en van boven naar onder te hebben bekeken, stonden ze net achter de scharnieren van de vriezer-deuren..) Maar daar waren ze dan, alsof ze zo uit de hemel gevallen kwamen: de Old Amsterdam bitterballen van Kwekkeboom.

De echte review

Je zet de oven aan, 220 graden. Je wacht een paar minuten extra, zodat je zeker weet dat de oven goed heet is. Daarna, het gewenste aantal bitterballen op het rooster, in het midden van de oven. Tien minuten wachten.

Tien minuten later: heaven. Het blijven wel oven-bitterballen; de korst is wel krokant, maar ook iets wat taaiig. Als je vaker bitterballen uit de oven hebt gegeten (vooral van een huismerk) dan weet je wat ik bedoel. Maar dan die binnenkant: ragout met oude kaas. Heaven. Omygod. Het is zo lekker. Aan twee a drie bitterballen had ik genoeg en een beetje mosterd maakt het geheel nog hemelser. Laat het nu maar regenen en stormen, ik vermaak me wel op de bank!