Boeken-club #3: Salt Magazine

Boeken-club #3: Salt Magazine

with Geen reacties

Never stop learning! Ik ben gek op lezen en dan voornamelijk in het ‘Paulo Coelho-genre’. Lekkere weg-lees-verhalen met tussen door (onderliggende) levenslessen. Ook boeken als ‘Je hebt wel iets te verbergen’ van De Correspondent en ‘Homo Deus’ van Yuval Noah Harari vind ik heerlijk om te lezen. Als er maar iets te leren valt.

Salt Magazine

Oke, het is dan geen boek, maar zeker wel lezenswaardig. En zeer inspirerend! Salt Magazine is een tijdschrift dat zich richt op het (actieve) buitenleven. Een soort van Bever, maar dan in journalistieke vorm. “The network for trail seekers & happy drammers” noemen ze het zelf. Ze brengen ‘slechts’ vier edities per jaar uit, eentje per seizoen en deze staan dan echt ramvol met interessante artikelen. Van de beste thermosfles voor tijdens het hiken tot aan waszakken die plastic-vervuiling tegen gaan en van de mooiste reisroutes tot aan persoonlijk interviews met extreme ‘Redbull-sporters’.

Herfst 2018 editie: Plastic Fantastic

De laatste editie, de herfst 2018 editie, heeft dit keer bijvoorbeeld de ‘plastic soep’ als thema. In het nummer lees je verhalen van ‘cool people’ die zelf iets bedacht hebben tegen de plasticvervuiling, een toffe foto-serie over 2500 surfers, een artikel over Engeland’s ‘finest trail’, columns van onder ander Floortje Dessing en een lijst met winkels waar je ook echt wat aan hebt, aangewezen door Salt Lezers!

Events

Naast dat Salt Magazine je dus ieder seizoen voorziet van de meest interessante informatie over het actieve buitenleven, organiseren ze ook regelmatig events. Denk bijvoorbeeld aan een wintersport-weekend, Dark-sky weekend en jukweekenden. Allemaal voor een speciaal prijsje. Ook organiseren ze reizen en meetingen met speciale ‘actief buiten-personen’. Als Salt-lid kun je (soms zelfs exclusief) gratis naar Meetups, maar geven ze ook gratis kaarten weg voor grote filmfestivals aan leden en soms zelfs nieuwe boeken van merken waar ze mee samen werken.

Abonneren kan hier

Enthousiast? Salt Magazine kost los €10,00. Je kunt echter ook lid worden. Als je lid wordt betaal je slechts €35,00 per jaar. Hiervoor ontvang je dan 4x per jaar een vuistdik magazine, een jaaragenda en krijg je lots of voordelen, zoals hierboven beschreven. Lid worden kan hier!