Salt Magazine: Het eerste tijdschrift zonder plastic verpakking

Salt Magazine: Het eerste tijdschrift zonder plastic verpakking

with Geen reacties

Salt Magazine geeft met zijn nieuwe uitgave van het blad de tijdschriftenbranche een schop onder hun reet! Jaarlijks zijn we namelijk met zijn allen verantwoordelijk voor meer dan 5 miljoen ton plastic afval in zee. Elk jaar kost dit miljoenen dieren hun leven. Het is echter niet alleen schadelijk voor dieren, ook wij mensen krijgen deze giftige micro stukjes plastic binnen. Door bijvoorbeeld dat visje dat vanavond op jou bord ligt.

Elk jaar wordt er toch weer 311 miljoen ton aan nieuw plastic gemaakt. Ruim 40% van dit plastic wordt eenmalig gebruikt en daarna weggegooid. Slechts 9% van dit afval wordt daarna gerecycled en 12% van dit afval wordt verbrandt. De andere 79% belandt dus op de vuilnisbelt of in het milieu. Tijd voor verandering, maar waar begin je?

Salt probeert het goede voorbeeld te geven door het tijdschrift niet meer in plastic te verpakken. De plastic verpakking wordt normaal gesproken gebruikt om hem ongeschonden bij de lezer te krijgen. Toch draagt dit ook bij aan de plastic soep waarin we met zijn allen in verzuipen.

Na een lange zoektocht (lees het voorwoord van de herfsteditie) is er daarom gekozen voor een stevigere kaft en een papieren hoes om het tijdschrift te beschermen. Een hele toffe oplossing. Mocht er toch een ezelsoortje of klein scheurtje krullen, dan hoopt Salt dat je ze vergeeft en weet dat het een belangrijk kenmerk van verandering is!

Zelf het goede voorbeeld geven:

Salt Magazine probeert niet alleen zelf het goede voorbeeld te geven, in het nummer geven ze ook tal van voorbeelden waar jij zelf het goede voorbeeld mee kan geven. Zoals bijvoorbeeld ‘zeep zonder microplastics’,  ‘rietjes gemaakt van stro’, en de ‘Gyppyfriend’: een waszak die de microplastics uit je was filtert.