Struinen door de straten van Málaga (Spanje)

Struinen door de straten van Málaga (Spanje)

with Geen reacties

Málaga! Prachtig mooie stad die ideaal is voor een citytrip. Het centrum en de ‘hotspots’ vind je allemaal op loopafstand. Het centrum is ontzettend mooi met oude gebouwen, gezellige terrasjes heel veel street art!

Málaga heeft van daarnaast ook nog strand! Het is een stad aan het water. De haven stelt (vonden wij) niet heel veel voor, maar is wel leuk om even overheen te lopen. Misschien kwam dit ook omdat wij (van de vijf dagen per jaar waarop het regent in Málaga) 2 dagen regen hadden. Wat fantastisch mooi is om het kasteel te bezoeken en helemaal naar boven te lopen. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over de stad en zie je ook goed hoe mooi het aan het water ligt.

Málaga ligt in Spanje en om lekker eten kun je dan ook niet heen. Bezoek ook de speciale ‘mercado central de atarazanas’; een overdekte hal met allemaal etenskraampjes. Vergelijkbaar met de Markthal in Rotterdam. En ga naar een van de honderdduizend schattige cafeetjes. Als je googled naar ‘hotspots Málaga’ kom je genoeg lijstjes tegen met de beste tips! Of wandel gewoon rond en ga op je intuïtie af.

 

Het mooiste van Malaga is dat je er zo bent (1,5 uur vliegen) en dat alles in de stad zelf in principe op loopafstand is. Het is een hele overzichtelijke stad, maar zo mooi door alle oude details. Je kijkt je ogen uit. Je kunt er goed shoppen, je kunt er lekker eten, je kunt er op het strand liggen en er is zelfs een bruisend studentenleven. Ga bijvoorbeeld naar een Salsa-avond, zelfs als je niet kan dansen ontzettend leuk! De Spaanse mannen (en vrouwen) leren je het maar al te graag!

Extra speciaal is om (net voor) in december te gaan, wanneer het extra schattig is door de alle kerstversiering. Op het moment dat wij er waren werd net de lichtshow getest die de hele maand wordt uitgevoerd.