Op wintersport in Flachau (Oostenrijk)

Op wintersport in Flachau (Oostenrijk)

with Geen reacties

Flachau! Wintersport! Karin en Claudia gingen mee voor de ervaring en skills. Voor Sharon en mij was het een ontgroening. En wat was het leuk. Naast dat we een heel fijn appartement hadden (en ski’s + schoenen onderaan de piste konden stallen, naast de apres-ski), was ook het skiën na een paar lesjes ontzettend tof. Kijk ons trots zijn op onze eerste piste! We deden die week zelfs een rode..

Gopro op het hoofd en gaan. Hoewel het iets is dat totaal buiten mijn comfortzone ligt (want: controle = kwijt) is het ook zo magisch. De omgeving, de bergen, alles is wit, die schattige boomtopjes vanuit die skilift. Zorgen dat je uit de skilift komt zonder op je muil te gaan, het is fantastisch. En dat je dan een paar keer valt omdat de piste niet helemaal vlak is, dat vergeet je dan zo weer (tenzij je valt, je ski ‘uit gaat’ en je hem midden op een rode piste weer aan moet zien te krijgen.. Daar krijg ik nu nog steeds zweet van op zeer ongemakkelijke plekken). Maar het was echt, oprecht, heel tof.

We hadden een soort van vast stramien. Wekker om 07:30 uur. Ondergoed aan, thermo-ondergoed aan, nog honderd laagjes aan en op naar de supermarkt. Iets in de trant van 8 kaiserbroodjes en terug naar het appartement. Ongeveer 75 laagjes uit, thee zetten, koffie zetten, ei bakken en ontbijten. Daarna, de piste op. Maar eerst: warme chocolademelk met slagroom en Malibu. Dat is makkelijker voor als je valt: dan zijn je spieren in ieder geval al een beetje losjes.

Daarna is het genieten tot de max. Van de prachtige uitzichten, het weer (zonnetje!) en het onder de knie krijgen van dat skiën. Ook voor het afsluiten van de dag hadden we een vast stramien: ski’s en schoenen onderaan de piste in het depot. Daarna de trap op, 20 meter naar links en hoppa, zo de apres-ski (hofstadl) in! Meestal probeerden we dan tussendoor of rond 15.00 uur dan nog ergens warm te eten. Ook niet vergeten om te doen: rodelen in het donker! Hilarisch.