Bitterballen-hemel: ‘Bar Bitterbal’ opent in Amsterdam

Bitterballen-hemel: ‘Bar Bitterbal’ opent in Amsterdam

with Geen reacties

Bitterballen. We hadden het al eens eerder over die magische ballen en kunnen er geen genoeg van krijgen. Bitterballen zijn eigenlijk altijd goed en zijn een fijne aanvulling op de borrel. In Amsterdam is nu de heaven onder bitterballen geopend: Bar Bitterbal.

Bar Bitterbal serveert maar liefst twintig verschillende soorten bitterballen. Hieronder vallen de ‘standaard’ kalf- en rundvleesbitterbal, maar wat dacht je van een wildzwijn-bitterbal? Of een pekingeend-bitterbal? Maar ook een ‘zalm & dille-bitterbal’ en een ‘kreeftbitterbal’ staan op het menu. Onze persoonlijke favoriet is de bitterbal ‘oude Repenaer’, want Bar Bitterbal serveert natuurlijk ook vegetarische bitterballen. Naast de ‘oude Repenaer’ is er ook een ‘4 cheeses & tomato bitterbal’, ‘rode bieten-bitterbal’, een vegan bitterbal en glutenintolerante bitterballen(!).

De bovenstaande bitterballen bestel je per 5. Daarnaast kun je ook kiezen voor een platter met 15 bitterballen. Zoals bijvoorbeeld ‘The Dutch’: veal, north Sea shrimp & reypenaer aged cheese. Of de ‘Volendammer’: North Sea Shrimp, Salmon & Dill and Lobster.

Frietje Parmezaanse kaas & truffelmayo

Je combineert je bitterbal met een van de vele wijntjes of speciaalbiertjes. Als je na je borrel nog trek hebt maar geen zin hebt om te koken, staan er ook kroketten met brood op het menu. In dezelfde smaaksoorten als de bitterballen. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een frietje met parmezaanse kaas en truffelmayo on the side. Ons kun je opvegen.

Je vind Bar Bitterbal aan de Utrechtsestraat 18 in Amsterdam. Ze noemen het zelf: local beer, Dutch Fried, crafted with love en zijn de hele week open. Zwakjes met een kater op de bank? Ze bezorgen ook via Deliveroo.