Boeken-club #4: Cork Dork – Bianca Bosker

Boeken-club #4: Cork Dork – Bianca Bosker

with Geen reacties
Never stop learning! Ik ben gek op lezen en dan voornamelijk in het ‘Paulo Coelho-genre’. Lekkere weg-lees-verhalen met tussen door (onderliggende) levenslessen. Ook boeken als ‘Je hebt wel iets te verbergen’ van De Correspondent en ‘Homo Deus’ van Yuval Noah Harari vind ik heerlijk om te lezen. Als er maar iets te leren valt. 

Cork Dork – Bianca Bosker

Wijn. Je kunt nooit te veel lezen over wijn. Als je meer wilt weten over hoe de wijnwereld in elkaar steekt dan is Cork Dork ontzettend tof. Bianca Bosker vertelt in het boek over hoe ze haar leven van tech-redacteur omgooit naar wijn-expert (waargebeurd). Naast ontzettende fijne tips over bijvb. het proeven van wijn ook ontzettend inspirerend en grappig om te lezen!

Ondanks dat het boek in het Engels geschreven is, leest het zo weg. Bianca neemt je echt mee in haar leven, ervaringen en emoties. Ze beschrijft hoe ze haar weg vind tussen de sommeliers, proefgroepen op de vroege morgen en wedstrijden op hoog niveau. Zo beschrijft ze hoe sommeliers allemaal hun eigen maniertjes hebben (sommigen zweren hete dranken als koffie en thee bijvoorbeeld af), waarom proefgroepen vaak ‘s ochtends plaats vinden en hoe heftig de wedstrijden kunnen zijn (lees: een bepaald druivenras, uit een bepaald dorpje, uit een bepaalde wijngaard en uit een bepaald jaar herkennen).

Daarnaast geeft ze echt veel goede tips. Over bijvoorbeeld hoe je beter het ‘zuur in wijn’ kunt herkennen (met je hoofd voorover hangen na een slok wijn en kijken of je je mond dicht wil doen omdat er anders speeksel uit komt = speekseldouche). Of over hoe je beter de smaken en aroma’s kunt herkennen. En misschien wel over hoe je je zelf een weg kunt banen in de wijnwereld.

Het boek koop je hier:

Professional journalist and amateur drinker Bianca Bosker didn’t know much about wine – until she discovered the world of elite sommeliers who dedicate their lives to the pursuit of flavour. Fascinated by their fervour and seemingly superhuman sensory powers, she set out to uncover what drove their obsession, and whether she, too, could become a ‘cork dork.’

With boundless curiosity, humour and a healthy dose of scepticism, Bosker takes the reader inside underground tasting groups, exclusive New York City restaurants, mass-market wine factories and even a neuroscientist’s fMRI machine as she attempts to answer the most nagging question of all: what’s the big deal about wine? Funny, counterintuitive and compulsively readable, Cork Dork does for drinking what Kitchen Confidential did for dining out, ensuring you’ll never reach blindly for the second cheapest bottle on the menu again.

Het fysieke boek koop je hier

Het e-book koop je hier