De elektrische surfplank: Awake Rävik

De elektrische surfplank: Awake Rävik

with Geen reacties

Nog gaten op je verlanglijstje voor sinterklaas? Vanaf nu niet meer! De Awake Rävik is een elektrische surfplank met een topsnelheid van 56 kilometer per uur.

In Nederland maak je het maar al te vaak mee dat er weinig tot geen golven zijn. Voornamelijk in de zomer, wanneer het juist aangenaam is buiten, is het water vaak zo vlak als een spiegel. Voor al die keren dat je je niet kunt uitleven op echte golven pak je de Awake Rävik.

Afgekeken van de elektrische skateboards, komt de elektrische surfplank met draadloos handgas. Hij heeft een batterij die in 80 minuten is opgeladen en daarna zo’n 40 minuten mee gaat. Daarnaast is de Awake Rävikgemaakt van carbon en is 179x61x19 cm groot. Wel is hij iets zwaarder dan de gemiddelde surfplank: hij weegt zo’n 35 kilo.

De surfplank is ontwikkeld door Awake Design, een Scandinavisch merk (Zweden) dat zich wel kenmerken door power and agility within a clean and elegant body. Met hun ontwerpen proberen ze op het randje te gaan zitten tussen mechanische en elektrische precisie; cutting-edge engineering noemen ze het zelf.

Wat de elektrische surfplank gaat kosten is nog niet bekend. Meer informatie vind je hier.