Weekendtip: Evenement ‘Meesterlijk’ (over design en ambacht)

Weekendtip: Evenement ‘Meesterlijk’ (over design en ambacht)

with Geen reacties

Weekendtip! Vind jij de Dutch Design Week te gek? Krijg je kriebels van design in combinatie met ambacht? Ben je op zoek naar inspiratie, originele (design) cadeautjes voor kerst of gewoon een lekker dagje sneupen (Terschellings voor ‘snuffelen’)? Dan is het evenement ‘Meesterlijk’ iets om in je agenda te zetten.

Over precies een week (vrijdag 30 november tm zondag 02 december 2018) wordt de Westergasfabriek in Amsterdam omgetoverd tot design- en ambachtswalhalla. Meesterlijk is zoals ze zelf zeggen ‘hét event voor design, toegepaste kunst en food’. Het event is een ode aan vakmanschap, aan schoonheid, aan kwaliteit, ambacht en vormgeving.

Het doel van het evenement is jaarlijks een mini-stad te creëren. Een mini-stad met en voor kunstenaars, mode-ontwerpers, foodkunstenaars en andere ambachtslieden. Op het event kunnen ze hun nieuwe collectie laten zien en krijgen ze de kans om de laatste trends & ontwikkelingen ten toon te stellen. Recyclebaar is daarbij een groot overlappend hoofdthema.

Een van de deelnemers is bijvoorbeeld ‘Gloed Tegelkachels’. Gloed Tegelkachels maakt, jawel, houtkachels met tegels. Tegelkachels zijn eeuwenlang het meest gebruikte verwarmingssysteem geweest. Niet alleen omdat hij ontzettend veel uitstraling heeft, maar ook omdat de tegels de warmte opslaan en gelijkmatig weer afgeeft.

Maar je vind er ook sieraden van bijvoorbeeld Froukje Idsardi. Lampen van bijvoorbeeld Dutch Duo Design, porselein van Jhabberink Porcelain, kussens van Eta Delsing, glaskunst van Paul Spannenberg en nog heel erg veel meer.

Het evenement vind alle drie de dagen plaats tussen 12:00 uur tot 18:00 uur. Tickets kosten €10,00 per stuk en koop je hier online.