Originele (verjaardags)hapjes

Originele (verjaardags)hapjes

with Geen reacties

Blokjes kaas, wraps met zalm en rucola, gevulde eitjes.. Je ziet ze meestal standaard voorbij komen. Hierbij onze tips voor originele verjaardagshapjes. Maar ook voor pakjesavond, voor met de kerstdagen en/of oud & nieuw! Eerst: Koffie met taart. Zelfgemaakte monchoutaart, avocado-cheescake, maar die van de taarten van de Hema zijn ook altijd fijn! Hierna is het tijd voor het echte werk. Borreltijd. Bier, wijn, spa rood met citroen, cola’tje. Juttertje. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Maar het gaat natuurlijk eigenlijk om het voedselgedeelte. Iedereen heeft zijn drankje, en dan:

1. Op tafel:

Eerst zet je de tafel vol. Zo kan iedereen zichzelf voorzien van iets lekkers. Een lekker chipje of iets gezonds. Voor degene die geen gespreksstof hebben, of een opening zoeken zijn er toastjes. Wil je ook een toastje?

  • Chips (in ieder geval Nibbits)
  • Zoute sticks
  • Komkommer, wortel & paprika in dunne repen gesneden
  • Toastjes met smeersel (roomkaas, brie, filet American)

2. Om rond te laten gaan:

Als iedereen gesetteld is met een drankje en zich heeft voldaan met een chipje, dan komt de verrassing. De hapjes! Verdeeld onder ‘koude hapjes’ en ‘warme hapjes. Het meest voorkomend is om het half uur een ronde ‘hapjes’ te doen. Te beginnen met de koude hapjes. De koude hapjes kun je nog weer verdelen over twee schalen. Hierdoor heb je een extra surprise bij de ‘tweede ronde koude hapjes’. Mensen houden van kiezen en verrassingen. Eerst dus een ronde met koude hapjes:

Koud:

Na de koude rond is het tijd voor een warme ronde. Dit kan een soort zijn, maar ook alles op een schaal. Je kunt een mix doen van frituurhapjes (bitterballen, mini-frikandellen, bamischijfjes, die dingen) of een van de onderstaande hapjes! Iets meer moeite, maar daarom ook extra lekker en leuk. Na de eerste koude en warme ronde, komt daarna weer een koude. Hierna weer een warme en vervolgens weer een koude. Nu heb je 3x koud gehad en 2x warm. Hierna kun je kijken waar je zin in hebt/restjes opmaken.

Warm (2 rondes):

  • Chorizo krokketjes
  • Gehaktballetjes
  • Kipkluifjes