Tips: Duurzame gadgets

Tips: Duurzame gadgets

with Geen reacties
Cadeautjes (voor jezelf en voor een ander) zijn altijd tof! Wat is er leuker dan cadeaus die ook nog eens handig zijn en hun steuntje bijdragen aan het milieu? Voor iedereen die (een ander) bewuster wil (laten) leven, hier een lijstje met 6 duurzame gadgets! 

  • Dopper/RVS drinkfles

Neem een Dopper (normale– of thermosvariant) of een RVS drinkfles mee. Zo hoef je niet onnodig een plastic flesje onderweg te kopen. Bij een Dopper gaat 5% van de omzet naar de Dopper Foundation waarmee ze wereldwijd waterprojecten steunen.

  • Imsevimse wattenschijfjes/oorstokjes

Gebruik in plaats van de normale wattenschijfjes uitwasbare wattenschijfjes. Vervang daarnaast je oorstokje met plastic steeltje voor deze bamboo variant. Die kunnen zo, hup, de composthoop op! 

  • Menstruatie cup

Beter voor het milieu en beter voor je lichaam! En voor de luie mens: de OrganicCup kun je max. 12 uur achter elkaar dragen. De kans op de tamponziekte (TSS) is minimaal en hij is vrij van chemicaliën. Daarnaast bespaar je zo’n 27 kg afval.

  • Brood/groentezakjes

Gebruik in plaats van de plastic zakjes uit de supermarkt speciale stoffen zakjes om je groente en fruit in te doen. Niet vergeten mee te nemen wanneer je boodschappen gaat doen! 

  • RVS rietje

RVS rietjes zijn natuurlijk veel duurzamer dan de plastic variant. Omdat hij een leven lang mee gaat, veroorzaakt hij ook nog eens nauwelijks afval. Ook nog eens beter dan zijn kartonnen variant dus.

  • Denttabs

Gebruik in plaats van tandpasta de speciale tandenpoetstabletten. Gemaakt van plantaardige ingrediënten. Verwijderd verkleuringen van bijvoorbeeld koffie en thee en geeft een frisse smaak + geen plastic!