Citytrip (vlak naast) BRUGGE (aan het strand)

Citytrip (vlak naast) BRUGGE (aan het strand)

with Geen reacties
Een citytrip naar Brugge! Een ontzettend mooie stad! Met 8 personen is het alleen redelijk lastig om een appartement (via Airbnb) te vinden in de stad zelf. Wij weken daarom uit naar Middelkerke. Een half uurtje vanaf Brugge, aan het strand! Misschien nog wel idealer dan midden in de stad! 

Brugge zelf is een ontzettend mooie stad! Voornamelijk door de architectuur. Je ziet er bijna geen ‘nieuwbouw’ en dat maakt het ontzettend charmant. We hebben natuurlijk even gegoogeld naar ‘hotspots’ en hebben aan de hand daarvan zelf een route samengesteld! 

De auto parkeerden we net buiten het centrum. Eigenlijk aan de achterkant van het treinstation. Je loopt dan door het treinstation richting het centrum. Vanaf daar liepen we langs bijna alle ‘sightseeings’. 

De reden waarom het misschien wel idealer is om niet in Brugge zelf te verblijven, is omdat het zo ontzettend toeristisch is. Denk aan Amsterdam, maar dan nog iets erger. Brugge is qua oppervlakte net iets kleiner, waardoor het soms in de straten gewoon letterlijk ‘vol’ is. 

Aan slechts een dag (lees: ochtend en halve middag) hadden wij dan ook wel genoeg! We zijn daarna nog doorgereden naar een ander plaatsje waar een foodtruck festival was! 

 

Natuurlijk hebben we geluncht met echte Vlaamse friet. En als je denkt: waar blijft het Belgische bier?! In de supermarkt hebben we verschillende biertjes gehaald en ‘s avonds zelf een proeverij georganiseerd. Onder het genot van ‘New Kids Turbo’ hebben we de meest fantastische avond ooit gehad!

Over het algemeen is Brugge heel erg aan te raden! Het is een ontzettend mooie stad. Het maakt niet uit waar je loopt, je loopt zo van het ene mooie punt over in het andere mooie punt. Houdt er wel rekening mee dat het ontzettend druk is (incl. bussen met Chinese toeristen). Een dag vonden wij dan ook meer dan genoeg! Oh, en als je deze winkel tegen komt: niet overslaan!