Docu-club: The Horn (Zwitserse reddingsdienst)

Docu-club: The Horn (Zwitserse reddingsdienst)

with Geen reacties
Door het grote aanbod films, series en documentaires zie je soms het virtuele bos niet meer. In de docu-club delen we tips over interessante documentaires voor op de regenachtige zondagmiddag en/of voor iedereen die ‘s avonds meer wil dan GTST en The Voice. Om met een zak Nibbits of kaastbitterballen on the side te bekijken.

The Horn is een docu-serie die te bekijken is op Netflix. In de serie volg je het zoek- en reddingsteam ‘Air Zermatt’. Een team bestaande uit piloten, artsen, paramedics en berggidsen die  mensen op de Zwitserse berg ‘Matterhorn’ redt.

Je ziet niet alleen hoe ze trainen, maar volgt ze ook letterlijk naar de plaats delict. Als je geen sterke maag hebt is deze serie daarom misschien niet aan te raden. Er wordt weinig gecensureerd en die beelden zijn soms best heftig. Je ziet bijvoorbeeld een wintersporter uit een gletsjer getakeld worden die meer dood dan levend lijkt te zijn. En ook reanimaties worden vol in beeld gebracht. 

Je ervaart hoe ze luttele seconden hebben om bepaalde keuzes te maken. Maar je ziet ook hoe het leven er om de reddingsacties heen zelf uit ziet. Ze vertellen waarom ze deze beroepskeuze hebben gemaakt en dat terwijl de acties niet altijd zeker zijn van een goede afloop. 

Het is een bijzondere serie waarin je ziet hoe deze redders hun eigen leven riskeren in zeer gevaarlijk gebied met vaak barre omstandigheden. Maar je ziet ook prachtig geschoten beelden van het witte landschap rondom de Matterhorn. Een serie die misschien vooral voor bergbeklimmers, wintersporters, avonturiers en hulpdienst-medewerkers heel erg interessant is om te zien!